Kontaktirajte nas
TEL: + 86-574-62735995
E-mail: sales@syil.com.cn
Adresa: # 20 GaoFan Road, industrijska zona Xiaodong, Yuyao City, Zhejiang, Kina.
Dom > Vijesti > Sadržaj
Održavanje numeričkog sustava upravljanja
May 11, 2017

(1) strogo poštivanje operativnih postupaka i rutinskog sustava održavanja

Operatori CNC opreme strogo se pridržavaju operativnih postupaka i rutinskog sustava održavanja, tehnička kvaliteta pro i kontra organizatora važan je čimbenik koji utječe na učestalost neuspjeha. Kada stroj ne uspije, operater treba obratiti pažnju na održavanje scene i osoblju za održavanje kako bi istinski objasnio situaciju prije i nakon neuspjeha olakšavanja analize, dijagnoze razloga neuspjeha i odmah isključene.

(2) kako biste spriječili prljavštinu prašine u unutarnji upravljački uređaj

U zraku strojarnice obično postoji uljna magla, prašina i čak metalni prah. Jednom kada padnu na ploču ili elektronički uređaj u CNC sustavu, lako je uzrokovati da otporna izolacija između komponenti padne, pa čak i da uzrokuju oštećivanje komponenata i pločica. Neki korisnici u ljeto kako bi CNC sustav može biti preopterećen dugoročnim radom, otvoriti vrata CNC kabineta za zagrijavanje, ovo je vrlo nepoželjna metoda koja će na kraju dovesti do ubrzane štete na CNC sustavu, pokušati smanjiti otvoreni CNC kabinet i jak električni vrata.

(3) kako biste spriječili pregrijavanje sustava, treba provjeriti da upravljački ormar ventilatora radi ispravno. Svakih šest mjeseci ili kvartalno provjerite da li je filtar kanala blokiran, ako prekomjerno nakupljanje prašine na filteru, a ne pravodobno čišćenje, uzrokuje da temperatura unutar ormara CNC-a bude previsoka.

(4) redovito pregledavanje i zamjena baterija za pohranu. Opći CNC sustav unutar CMOS RAM memorijskog uređaja s krugom za održavanje baterije za punjenje kako bi se osiguralo da sustav ne bude napajan tijekom sadržaja njegove memorije. Općenito, čak i ako to još nije uspjelo, treba ga mijenjati jednom godišnje kako bi se osiguralo da sustav radi ispravno. Zamjena baterije bi trebala biti u stanju napajanja CNC sustava kako bi se spriječila zamjena RAM-a kada se podaci izgube.